sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Yhteenvetoa vuodesta 2014

Vuosi 2014 oli osaltani mahtava ja samalla aikaa rankka. Pääsin toteuttamaan haaveitani eli osallistumaan arvokilpailuihin Kaapon kanssa ja myöskin korkkaamaan IPO-uran Fannin kanssa. Paljon on tapahtunut ja yhtään parempaan tuskin olisin pystynyt. Kahden kisakoiran kanssa harjoittelu vie aikaa ja energiaa ja niin antoisaa kun se onkin, niin talvitauko tuli juuri oikeaan paikkaan.

Kaapo:
Osallistuimme Palveluskoirien SM-kilpailuihin Tuusulassa. Emme päässeet omalle tasollemme ja jäimme ilman tulosta. Koulutustason osalta olemme täysin SM-tasolla ja kilpailu olikin ainoa etsintäkoe, jossa olemme jääneet ilman tulosta. Jatkamme kuitenkin lajin parissa ja katsotaan, olemmeko ensi vuonna PKSM:ssä kokeilemassa onneamme uudelleen. SM:t olivat ainoa kansallisten lajien kokeemme.
FH:ssa osallistuimme hoffien FH-mestiksiin ja saimme hopeaa. Kultaa vei Kaapon äiti Aida. Pisteitä saimme 92 ja tulos oli toinen ykköstuloksemme, käyttövaliokello on tikittämässä :)
Kauden kohokohta oli hovawarttien IPO FH MM:t Tsekeissä joissa teimme parhaat jälkeemme ja ykköstuloksella 186 sijoituimme neljänsiksi. Superhienoa! Kaapo on kolmas suomalainen hoffi, jolla on IPO FH -koulutustunnus.
Ensi vuoden osalta kaikki suunnitelmat ovat avoinna, mutta haaveita toki on PKSM:ien osalta sekä hoffien IPO FH MM:ien osalta sekä Suomen IPO FH SM:ien osalta. Mutta mennään treeni kerrallaan ja katsotaan mihin rahkeet ja energia riittää

Fanni:
Fanni starttasi IPOssa ja teki keväällä IP1:sen hienolla ykköstuloksella. Elokuussa osallistuimme kakkosen kokeeseen ja siinä jäätiin luokalle Fannin jäädessä hihaan kiinni c-osassa. Pari kuukautta treenasimme lisää ja marraskuussa teimme IP2:sen, ykköstuloksella 98/90/95.
Fannille on suunnitteilla pennut keväälle joten seuraava kokeemme on vasta syksyllä.

Ensi vuodesta on tulossa kovasti harrastuspainotteinen sekä pennuntuoksuinen.
Kaapolle on suunnitteilla kahden jälkeläiset, FH2 IP1 Nicky von Hause Lukan kanssa alkuvuodesta ja keväällä Tallivahdille Tallivahdin Färtenhundin kanssa. Toivotaan, että suunnitelmat toteutuisivat. Yhdelle Kaapon jälkeläiselle on jo alustavasti sovittuna sijoituskotikin. Keväällä 2014 kävin kasvattajakurssin ja haaveissa olisi tehdä pienimuotoista kasvatustyötä. Mutta monta askelta on vielä otettavana ennen sitä ja koskaanhan ei voi tietää miten suunnitelmat lopulta menevät tai toteutuvatko ne.
Fannille on myös suunnitteilla kevätpennut Fox von der Schoenen Ecken kanssa. Pennut syntyvät Pysäkille.

Oikein hyvää ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2015!Ei kommentteja: