sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kaapolle hoffien FH-mestaruuskisoissa hopeaa

Lauantaina 27.10 Kärkölässä kisailtiin hoffien kolmannet FH-mestaruudet. Tuomarina toimi Seppo Hursti.

Alusta oli mitä parhain ja tasaisin rehu ja keli mukava 12astetta. Päivän edetessä tuuli nousi ollen ajoittain melko puuskaista, olosuhteet olivat kuitenkin hyvät.

Kaapon suoritusnumero oli 4. Jokainen ennen meitä suorittanut koira oli tehnyt tuloksen ja Kaapon äiti Aida laittoi pöytään madonluvut 95 pisteellä. Aidalla on ikää 11vee eli melkoinen teräsmummo on kyseessä. Toivottavasti nämä geenit on siirtyneet Kaapolle :)

Kaapo teki paalulta kohtalaisen lähdön, se vilkaisi minua, mutta otti jäljen ja lähti sitä ajamaan. Kaapo pääsi pian jälkeen hyvin sisään ja työskenteli oikein hyvin kolme ensimmäistä suoraa. Kolmas kulma oli piikki ja siinä tuli pienet koiranmitan tarkistukset. Piikin jälkeen tuli pian myös harha ja sen    Kaapo tarkisti myös. Toinen piikki meni pienellä tarkistuksella ja samoin kaaren alku. Kaarelle jäi esine. Viimeinen suora oli melkoiseen vastatuuleen ja koira veti hinaajan lailla viimeiselle esineelle, sain ihan tosissani jarrutella jotta sain tempon pysymään suht samana. Esineilmaisut oli täydellisen korrekteja ja sopivan nopeita jäljestysvauhtiin nähden.

Pisteitä kertyi 92, tämä oli meille toinen ykköstulos. Vielä se yksi...

Jos tutkitaan suoritustaan koulutuksellisesta näkökulmasta, niin eteenpäin on menty esim työskentelytarkkuudessa ja keskittyneisyydessä. Ilmaisut olivat myös hyvät. Kulmatyöskentely on myös parantunut ja olen saanut koiran opetettua nousemaan vietillisesti esineistä. Monessa olen siis onnistunut. Paalulta lähtö oli ehkä koeuramme huonoin, taustalla on pari erittäin haastavaa jälkeä jossa on todella koiteltu Kaapon toimintakykyä. Näistä ei ole saatu palautettua koiraa vielä riittävästi.

Kuukauden kuluttua edessämme on hoffien IPO FH MM:t ja sitä silmällä pitäen treeniohjelma koostuu lähinnä kuntoilusta sekä parista kokeenomaisesta treenistä. Muutoin tehdään vaan motivaatiota, sillä kaksipäiväinen kisa ei tule olemaan helppo. Nöyränä ja hyvillä mielin lähdetään koitokseen ja ainakin toistaiseksi paineitakin on suht vähän.

Onnea Aida-äitille ja Pirjolle hienosta 95 pisteen tuloksesta ja voitosta! Onnea myös Minnalle ja Sissille pronssista ja Sarrille nelossijasta ja koularista!

Hopea tarkoittanee myös paikkaa ensi vuoden hoffi FH MM:iin ellei Aida kultamitalistina lähde kilpailemaan ;) Mutta ensi vuoteen on vielä niin pitkä aika, että turha alkaa vielä miettimään moisia koukeroita...

Hovawarttien mestaruuskisat olivatkin viimekädessä kahden kennelin välinen hyväntuulinen ystävyysottelu, lähes toisinto viime vuodesta (silloin mukana oli myös Kuonomöen koira). Toivottavasti tulevaisuudessa nähdään laajempaa kirjoa, mutta ainakaan minun tiedossani ei ole nousevia fh-tähtiä.

MM-valmistautumista voi seurailla tarkemmin täältä:
http://mmprojectkaapo.blogspot.fi/

Kuvat Vesa Kautio ja Pirjo Hoskari

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Onnea Kaapo ja Titta hopeasta!!!!