perjantai 5. syyskuuta 2014

Fanni IPO2-kokeessa Hyvinkäällä

4.9 Hyvinkäällä osallistuimme IPO2:n kokeeseen. Tuomarina toimi Outi Hermiö.

A-osa sujui jopa vähän yli odotusten, pisteitä 98. En edes muista mistä nuo kaksi pistettä lähtivät. Pienen läikän pellossa Fanni tarkasti ekalla suoralla ja toinen esine oli aavistuksen vino. Lieneekö siinä suurimmat virheet. Jokatapauksessa Fanni ajoi jälkeä hyvässä mielentilassa ja oli keskittynyt sekä sopivan rento. Kahdella viimeisellä jäljellä ennen koetta Fanni meni muutaman esineen yli ja näitä ei ole käytännössä tapahtunut tällä kaudella kuin pari ihan alkukaudesta. Sain kuitenkin paikattua kahdella esinesuoralla motivaation riittävän hyväksi, viime hetkellä tuli virheet ja viime hetkellä sain ne paikattua. Jälki olikin pitkästä aikaa sellainen, jota jännitin etukäteen.

Tottis olikin sitten toista maata. Epäonnistuin kentälle menossa. Fanni näki kun koitin vähin äänin jättää pallon kentän laidalle ja siitähän ne ongelmat lähtivät. Koira oli menossa eteenmenoon lähes koko tottiksen. Tämän vuoksi tuli kontaktin tippumisia ja ehkä maailman persoonallisin liikkeestä istuminen. Ja kun eteenmenon hetki lopulta koitti niin sinnehän se Fanni kaarsi minne oli merkannut pallon jääneeksi. Muutoin eteenmeno oli hieno. Ennen koetta tottiksen isoin ongelma oli, että Fanni ei mennyt eteenmenossa maahan edes 10m päästä käskettäessä. Olinpa onnistunut tämän sitten vahvistamaan erinomaisen hyvin ;) Pisteitä kuitenkin 90, liikevirheitä ei tullut.

C-osassa oli jo kentälle menossa pientä kontaktin tippumista. Piilonkierrot meni hyvin ja Fanni tuli hienosti piilolta sivulle. Pakopaikalle mentäessä kontakti taas tippui ja nämä oli ensi merkkejä hallinnan luisumisesta. Pako oli hieno ja sen jälkeiset irrotukset tahmeita. Selkäkuljetus ja hyökkäys oli Fannimaista tekemistä. Sivukuljetuksessa se sitten kävikin kuumana ja härkki hihaa. Selvittiin siitä kunnialla ja päästiin pitkän liikkeen lähetyspisteeseen. Tilat oli aika korkealla ja Fanni ei pysynyt istumassa lähetyslupaan saakka. Oli tullut vähän vajaalle otteelle kiinni ja korjattuaan otteensa se myös piti. Edes korva ei heilahtanut irti-käskyissä... Tarvittiin vielä toinen käsky maalimiehen vieressä jotta sain koiran haltuun. Peli oli pelattu ja kaikki pisteet meni nollille, hylätty tottelemattomuuden vuoksi.

Nyt treenataan lisää ja sitten uutta koetta putkeen. Tämmöistä tämä koiraharrastus välillä on.

Videot (paparazzi Kuisman käsialaa):
B-osa: http://youtu.be/tHfuLcFrTg8
C-osa: http://youtu.be/_qpLIjF1Sgk

Onnea Johku ja Turkka, vakiapparini ja Fannin velipuoli. Fanni ja Turkka niin kovasti suojeli :)
Onnea Raili&Nori, Kaarina&Karkki, Tarja&Pipsa ja Niina&Yoda.

Kiitos Akelle, huippumokelle ja meidän maailman parhaalle pururyhmälle. Ja Ismolle, olet huippu ja vahvasti Fannin hallinnan rakentamisen taustalla.

Outin tuomaroimassa kokeessa on kilpailijana kyllä mukava ja hyvä olla, tämän totesin jo toistamiseen.

On tämä niin euforinen laji ja oppia sataa edelleen roppakaupalla siitä kuinka ohjata ja kouluttaa korkeaviettistä koiraa.

Johku ja Turkka

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Fanni... :) <3