sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Pysäkin Fanni IP1


Fannille IPO1 15.5.2014 hyvällä tuloksella A96 B92 C95

Reilu vuosi vierähti Aken treeniryhmässä harjoitellen ja kokeeseen osallistuminen oli totta.
Tottelevaisuuden osalta valmistautuminen jäi ihan retuperälle muiden asioiden aiheuttaman kiireen vuoksi. Toki harjoiteltiin 2-3 kertaa viikossa, mutta vähän mitä sattuu ja miten sattuu. Jäljen ja purujen osalta päästiin hyvään hyvälle tasolle hyvissä ajoin ennen koetta. Tosin C-osan pitkäliike ja pari pienempää asiaa jäi aika lailla viime metreille.

Sää koepäivänä oli mukava noin 10 astetta ja puolipilvinen. Jälkialustana oli multapelto, mielestäni alustana varsin mukava. Jälkikaavio tehdään 1-luokassa itse, ja niin lähdin tallaamaan ensimmäistä suoraa josta tulikin varsin kiero… Fanni lähti jäljelle hyvin, mutta muutaman metrin jälkeen vastatuulessa tarkisteli hieman jäljen sivulla ja vedon määrä yllätti, mutta muuten suora oli hyvä. Ensimmäinen kulma vaati pientä tarkastamista. Toinen suora, toinen kulma ja viimeinen suora oli täydellistä jäljestämistä. Pääsin oikein nautiskelemaan liinan päässä. Molemmat esineilmaisut olivat määrätietoiset ja nopeat, mutta hieman vinot. Näillä virheillä menetettiin 4 pistettä.

Tottelevaisuusosioon lähdettiin vähän huonossa tilassa. Kentällemenon kanssa tuli kiire, mutta sain koiran kuitenkin ihan kohtalaisesti tsempattua. Seuraaminen oli ok, vire laski kuitenkin kaavion lopussa. Jopa murheenkryynimme täyskäännökset onnistuivat melkoisen hyvin treenimäärään nähden. Liikkeestä istuminen oli hidas, mutta onneksi kuitenkin vähän nopeampi kuin mitä se on alkukaudesta ollut. Maahameno oli ok ja luoksetulo vauhdikas, tietenkin pienen törmäyksen kera. Tämä oli jo valmiiksi tiedossa, joten ei tullut asia yllätyksenä. 
Noutokapulatelineen luona Fanni teki pienen oman kiemuran. Jokaisessa noudossa oli pieni törmäys ja pieni kapulan pureskelu ennen luovutusta, mutta nämä on kyllä saatu työstettyä jo aika hyvälle tasolle. Iskut kapulaan olivat hyvät, paluuvaudit hyvät sekä hyppy ja A-este varsin mallikkaat. Eteenmeno oli vauhdikas ja suora, maahanmeno tapahtui ensimmäisellä käskyllä, mutta olisi saanut olla hieman nopeampi. Paikallaolossa ei huomautettavaa. Pisteitä kaiken kaikkiaan 92.


C-osaankin mentiin ilman jännittämistä. Fanni kiersi piilon hyvin ja haukkua puksutti piilolla ja tuli myös hienosti piilolta sivulle. Pakopaikalle päästiin kommelluksitta ja pako sekä irrotukset sujui hyvin ja itse maltoin kohtuu hyvin jaksottaa tekemistämme. Pitkään liikkeeseen lähdettäessä Fanni teki pienen kiemuran eikä ollut ihan täysin hallinnassa ensimmäisillä metreillä. Pitkä liike sujui suunnilleen Fannin omalla tasolla. Olin jo niin iloinen, että koko sivukuljetus meinasi unohtua, mutta paikattiin pieni virheemme ja suoriuduttiin kunnialla loppuun saakka. Tässäkin oli pieni hallintaongelma maalimieheltä lähdettäessä. Pisteitä 95.

Kokeen tulokset: http://dogs.addfour.com/events/results/ipo-1-2-ja-3-luokka-12/339


Jälki

Tottelevaisuus
http://youtu.be/57oWPkcUlhE

C-osa
http://youtu.be/XZzjKeNc-b01 kommentti:

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Wau, aikas upeen näköistä menoa. Myönnän, olen kade :) Tiedän etten ikinä pysty yltämään samaan ja nostankin hattua että olet päässyt tähän pisteeseen, ja jatkoa odottelen mielenkiinnolla!