perjantai 30. elokuuta 2013

Kaapolle EK3

Elokuun lopulla oli Helsingin ja Uudenmaan piirinmestikset, päästiin osallistumaan etsintäkokeeseen. Jälleen luvattoman vähän treeniä alla, mutta ihan hyvin mielin lähdettiin koepaikalle.

Koe alkoi maasto-osuudella, ensimmäisenä oli jälki. Kaapo lähti mukavasti janalle, mutta pongasi jäljen jo reilun 10m päästä ja oikaisi jäljelle. Eka keppikin tuli jo 40m päässä, Kaapo ei sitä kunnolla ilmaissut, mutta onneksi osasin sen eleistä lukea asian laidan. Jälki oli mielenkiintoinen hakkuuaukeella ja korkeiden sanaisten ja risukkojen valtaama alue. Välillä en nähnyt edes koko koiraa sieltä saniaisten seasta. Myös polku ja tie mahtui jäljelle. Viimeinen keppi jäi, mutta muuten jälki oli hyvä suhteessa treenin määrään. Pisteitä 45.

Seuraavaksi oli pudotettu esine. Tällekin matkalle mahtui polunylitykset, pieni kumpare ja taisi olla puunrunkokin. Kaapo laiskotteli seuraamisessa ja jätätti välillä. Se lähti kuitenkin määrätietoisesti esineelle. Aikaa kului ja lopulta koira singahti oikeaa reittiä pitkin hanska suussa. Kyselin tuomarilta ajankulusta, niin Kaapohan oli juossut esineen ohi radan päähän ja poikennut sieltä tielle. Oli kuitenkin pongannut hanskaan hajun tieltä ja toi sittensen oikein perille. Persoonallisista kuvioista lähti 5p eli pudotetusta15p.

Esineruutua odoteltiin hetki, lieneekö tallaukseen mennyt enemmän aikaa sillä ruudun keskellä oli lähes ruudun kokoinen hiekkamonttu. Tulta päin vaan ja koira erikoisen ruutuun. Ekalla pistolla Kaapo kävi vähän ruudun ulkopuolella, seuraavilla kahdella pistolla nousi esineet. Viimeinen esine taisi nousta alle neljän minuutin. Aka hyvä, Kaapon paras esineruutu koskaan :) pisteitä 29.

Pikkuesine oli myös hyvä, Kaapo löysi 10-senttisen noin 20 sekunnissa

Haku oli sikäli mielenkiintoinen, että Kaapon pistot oli 50m syviä ja myös yhtä pitkiä... Ekalla pistolla nousi ukko, ilmaisu oli hyvä. Toinen olit tyhjä etukulmaan ja kolmannella pistolla Kaapo otti rullan ja lähdettiin näytölle. Luultavasti Kaapo ei tarkentanut tarpeeksi maalimiestä ennen rullanottoa, koska jäi näytöllä typertyneenä seisomaan 1,5m päähän maalimiehestä (joka oli niin hyvin piilossa etten nähnyt). Siinä kohtaa tuumasin, että nyt tulee kiire. Vauhdilla keskilinjalle, eteneminen ja lähetys samalle puolelle. Kaapo meni samaan paikkaan ja ilmaisi sallitun ajan puitteissa. Huh huh, hiki tuli ja pisteitä 57.

Tottiksessa saatiin surkein vuoro kolmen parissa, eka odotettiin, sitten oli paikallaolo ja sitten itse tottis. Sen näköistä se sitten olikin. Liikevirheitä ei tullut, muutama lisäkäsky ja hypyissä oli jotain outoa. Pisteitä 76. Positiivista on, että Kaapo tekin hyvän liikkeestä istumisen.

Kolme meitä oli kisaamassa ja me saatiin PM-pronssia kakkostuloksella. Hävittiin ihan tosi hienoille koirakoille, molemmat tekivät upean kokonaisuuden. Olen suht tyytyväinen :)


1 kommentti:

Pia Veikkolainen kirjoitti...

PM-pronssi on hieno juttu - Onnea!