sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Viikko Lapin lumoissa, päivä 4

Tänään päätimme autoilla eilisen tunturikiipeilyn vastapainoksi. Siispä päiväreput mukaan, koirat autoon ja suunta kohti Utsjokea ja Nuorgamia. Ajaminen menikin sitten porojen väistelyksi (ja Sari oli alkumatkasta huolissaan, kun ei heti nähnyt poroja...). Mitä pohjoisemmaksi pääsimme, sen komeammaksi muuttui ruska. Utsjokeen tutustuttiin auton ikkunoista katsellen ja lopullisessa määränpäässä Nuorgamissa nautittiin autolounas Lapinrieskojen muodossa.

Sitten suuntasimmekin Skaidijärven kierrokselle, pituudeltaan noin 6km. Ilma sen kun parani ja paikka oli aivan upea. Niin karu ja kaunis. Kierrosksen välietappi pidettiin pienen tunturijärven rannalla, jossa nautiskeltiin eväitä - kuinkas muuten.

Skaidijärven jälkeen lähdimme ajamaan extempore Utsjoelta Karigasniemelle Tenojoen vartta seuraillen. Jälleen kerran, maisemat olivat kerrassaan upeat. Ajamisesta ei meinannut tulla mitään, sillä lähes jokaisella P-levikkeellä piti pysähtyä kuvaamaan ja ihastelemaan niin väriloistoa kuin jyhkeitä maisemiakin.

Karigasniemellä oli jälleen ruokatauon paikka. Harvemmin sitä pikaruokapaikassa ruoka on -40%. Aika pieniä ovat nuo pohjoisen kylät, vain muutama hassu talo ja osassa ei ollut edes alkeellista kauppaa. Päivän tavoite saada lohiruokaa jäi saavuttamatta, kun ravintoloita ei kertakaikkisesti ollut avoinna.

Ailigastunturi sai meidät kääntämään auton ja matkaamaan hieman taaksepäin ja käytiin tunturin juurella hieman jaloittelemassa (ja kuvaamassa). Viimeinen pitstop olikin sitten Muotkan Ruoktu ja siellä ystävällinen majatalon pitäjä kertoi meille Muotkan reiteistä. Näin saatiin seuraavan päivän suunnitelmat pulkkaan. Mieli olisi kyllä halunnut Kevon erämaahan, mutta pitänee jättää se toiseen kertaan.

Jälleen kerran leirintäalueellamme oli loistavaa palvelua. Huomisen patikoinnin päätteeksi talo tarjoaa meille saunan ja vaellusvinkkejäkin on tullut yllin kyllin. 

Alla päivän kuvia sekalaisessa järjestyksessä. Mutta kyllä oli upeaa, ei voi muuta sanoa.

Poroja

Suomaisemaakin on nähty aika runsaasti

Tenojoki

Maisemia Tenojoen varrelta

Kuva kertoo kaikenSkaidijärven maisemia

 
Niin upea paikka

Ruskaa

Itse Skaidijärvi

Reitti taukopaikalle


Tenojoki

Maisemia Tenon varreltaAiligastunturi Karigasniemellä


Kevon reitin lähtöpuro

Matkalla Utsjoelle

Jostain akselilta Kaamanen - Utsjoki

Teno

Tää mesta on aika kaukana

Skaidijärven reitin alku

Murunen

Skaidijärven maisemia

Niin kaunis Freya


Lisää kuvateksti

Vauhtia riittää


Skaidijärven rannalla

Skaidijärven maisemaa 
Lisää kuvateksti
Teos "Kivinen vene"

Ei kommentteja: