sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Viikko Lapin lumoissa, päivä 3

Aamutoimet ja pakkaaminen suoritettiin sateen ropistessa, ulkolämpötila oli noin 12 astetta. Suuntana oli Lemmenjoen päässä sijaitseva Njurgulahti ja sieltä lähtevä päiväreitti Joenkilisen kierros, pituudeltaan 18km. Reitti kulki Joenkielistunturin yli, joka oli 534m korkea.

Kierroksen varrelle osui monenmoista nähtävää ja hienoja ruskakohtia. Tapasimme kuukkeleita ja kuulimme poronkellon ääniä. Pahkaa, keloa sun muuta oli yhdelle päivälle riittävästi.

Kierros sujui melkoisen mutkattomasti, mutta kiipeäminen ja laskeutuminen oli rankemaa kuin mitä olisi alkuun uskonut. Ja toki olisi ollut hienoa, että sieltä tunturin laelta olisi nähnyt pidemmälle kuin 20m eteensä. Sumu ja tihkusade loivat kyllä oman osuutensa askeettiseen tunnelmaan. Ei huono sekään.

Tunturista laskeuduttuamme pidimme kunnon ruokatauon Sotkajärven taukopaikalla, aivan Lemmenjoen töyräällä.

Jälkeenpäin on helppo todeta, että yllättävän rankat 18km jäi taakse. Koiratkaan ei illalla enää osoittaneet kovin suuria riekkumishaluja. Kylläpä oli taivaallista päästä vaunulle, suihkuun ja sen jälkeen hetkeksi istumaan ulos huopiin kääriytyneenä.

Lähtöpisteessä


Ja näitähän riitti


SuomaisemaaPieni Joenkielinen
Näitä katsellessa tulee aina vesijano


Jaksaa jaksaa
Joenkielisen valloittajat

Joenkielisen huippuNäkymää Lemmenjoelle


Ansaittu ruokatauko


Viimeistä kahta kilometriä viedään
Ei kommentteja: