maanantai 24. syyskuuta 2012

Hovawarttien PK-mestaruudet 2012

22.9.2012 oli hovawarttien PK-mestaruuksien vuoro. Osallistuimme Kaapon kanssa jäljelle 2-luokkaan.

Kisasta ei kovin kummoista raporttia saa aikaiseksi, treeniä tarvitaan melkoisesti metsäjäljen osalta. Hyvää oli se, että kaikki edellisessä kokeessa olleet osa-alueet, joissa oli vaikeuksia olivat nyt kunnossa.

Aloitimme jäljellä. Lähetin Kaapon janalla ja Kaapohan singahti hyvin, nosti jäljen ja lähti jäljestämään. Janapisteet olivat 39. Ainoa pistemenetys tuli kun Kaapo ei edennyt janalla aivan jäljelle saakka vaan kaarsi tuulta hyväksi käyttääen noin 2m ennen jälkeä jo jäljelle.

Eka suora menikin hyvin, kulma tuli varsin pian, noin 50m päässä ja siitä ongelmat alkoivat. Osan aikaa Kaapo oli jäljellä, osan aikaa teki jotain ihan muuta. Jossain saavuimme takaisin janallekin. Ongelmaksi muodoistui risukkoinen alusta ja kun liina takertui jatkuvasti risuihin, sai tulkitsi Kaapo liinanykäykset pakotteiksi ja alkoi paineistua. Jotenkin saimme kahlattua aluetta välillä jäljestäen välillä lähinnä ulkoillen. Kolmannen kepin kohdalla oli pitkä suora ja sieltä siis nousi se ainoa keppi. Maasto oli risukon ja isonjen ojien osalta haastava. Lopulta ajan käydessä vähiin, koitin päätellä jäljen päättymisen ja kutoskeppiä hetki etsittiin, mutta sitä ei löytynyt. Tarkoituksena olisi ollut saada koira kehtuttua kunnolla jotta muuten surullinen jäljestys olisi saatu päättymään iloiseen loppuun. Kaapolla taitaa nyt mennä vähän esineruutu ja peltojälki sekaisin. Eli jäljestää joko hyvin tarkasti tai sitten voimakkaasti ilmavainuisesti ja lopputulos on juurikin edellä kuvatun mukainen. Tarvitaan nyt treeniä kovasti.

Keskeytin kokeen ja emme menneet esineruutuun. Sovin kuitenkin järjestäjien kanssa, että teen tottiksen nollakoirana. Tämä oli hyvä asia, sillä pystyin nyt antamaan selkeän avun liikkeestä istumiseen (tämä menee yleensä kokeessa seisomiseksi) ja pääsin muutenkin kehumaan reippaammin. Tottiksessa ei tullut liikevirheitä ja muutekin tekeminen oli ihan hyvää. Tottis oli tuomarin mukaan päivän parhaita. Hyvä me :)

Meillä on sen verran hieno tulosputki takana, joten kauaa en jaksanut harmitella pieleen mennyttä jälkeä. Toki alkuun asia kyllä harmitti melkoisesti. Päivä päättyi kuitenkin hyvään ehjään suoritukseen, joten sain hyvän kisakokemuksen Kaapolle.

Onnea kaikille menestyneille! Sekä kiitos KoiraPoppoon väelle järjestelyistä!

Kaiken kaikkiaan ihan mahtava viikonloppu hoffiharrastajien parissa :)

Ei kommentteja: